Круглий стіл щодо проблеми приватного репетиторства в освіті

15 березня 2007 року Центр тестових технологій і моніторингу якості освіти проводить круглий стіл щодо проблеми приватного репетиторства  в Україні та освітніх системах постсоціалістичних країн.

15 березня 2007 року Центр тестових технологій і моніторингу якості освіти проводить круглий стіл щодо проблеми приватного репетиторства  в Україні та освітніх системах постсоціалістичних країн. Круглий стіл відбудеться в рамках проекту REFINE Програми розвитку освіти інституту відкритого суспільства “Моніторингове дослідження приватного репетиторства” за підтримки МФ “Відродження”.

 

Місце проведення заходу – Київський міський будинок вчителя, час проведення  — з 14.30 до 18.00

 

 У багатьох країнах репетиторство є масштабною індустрією, що охоплює усі ступені навчання та має істотні наслідки у економічній, соціальній сферах та у освіті. На сьогоднішній день існує замало інформації стосовно цього питання у країнах Центральної та Східної Європи, хоча репетиторство присутнє в системах освіти цих країн і визнається як освітня та соціально-економічна проблема. Репетиторство є недостатньо дослідженим явищем, що поглиблює соціальну нерівність та втручається у навчальний процес у школах. Воно також пов’язане із такими загальними проблемами тіньової економіки у освіті як корупція та педагогічна етика. Тому репетиторство, як явище, що має істотний вплив на систему освіти, варто досліджувати та враховувати при впровадженні змін в системах освіти.

 

Дослідження щодо вивчення питань приватного репетиторства в середній школі було ініційовано та проведено Мережею Центрів Освітньої Політики (NEPC) у Центральній та Південно-Східній Європі, колишньому Радянському Союзі та Монголії за підтримки Програми розвитку освіти Інституту відкритого суспільства в Будапешті.

 

На основі результатів проведеного дослідження підготовлено звіт, в якому представлено:

  • правову основу, стратегічні рішення та освітнє середовище у країнах-учасниках     стосовно репетиторства;
  • освітні, соціальні та економічні аспекти репетиторства;
  • ринковий (попит та пропозиція) аналіз репетиторства як додатково оплачуваних освітніх послуг;
  • масштаб та динаміку змін явища репетиторства, причини цих змін;
  • вплив на рівність, рівні можливості  у доступі до освіти;
  • рекомендації з освітньої політики щодо вирішення проблем приватного репетиторства

 

Завданням наступного етапу проекту є проведення інформаційної кампанії щодо проблем приватного репетиторства в Україні з метою підвищення обізнаності громадськості, освітян та політиків з цього питання. Під час круглого столу планується обговорення основних результатів міжнародного моніторингового дослідження, сучасний стан проблеми в країнах-учасницях проекту та шляхи щодо покращання ситуації в системі освіти України.

 

До участі у круглому столі запрошуються представники шкіл та вищих навчальних закладів, громадських організацій, які працюють  у сфері освіти, представники ЗМІ.

 

Контактна інформація:

Анна Торопова

Директор

Центр тестових технологій

і моніторингу якості освіти

тел./факс 521-24-72

e-mail: a.toropova@ukrtest.org

Катерина Радченко, відділ PR
тел: +380 (44) 461 97 09 | факс: +380 (44) 486 76 29
eлектронна пошта: radchenko@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, вул. Артема, 46, центральний офіс

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: