Миколаївські студенти дізналися про можливості навчатися в Європі

У Миколаєві відбулася відеозустріч “Освітні можливості в Європі для студентів України”

28 квітня в Миколаєві відбулася відеозустріч “Освітні можливості в Європі для студентів України”. Захід пройшов у межах проекту “Проведення серії відеозустрічей із представниками країн ЄС із питань освітніх обмінів, економічного та соціального розвитку”, який реалізує Центр європейської інформації в Миколаєві за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”.

Захід відвідали студенти Миколаївського національного університету імені Василя Сухомлинського та Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини Університету “Україна”. Перед ними через “Skype” виступили експерти проекту “Teraz Wrocław – 2011” Мирослав Лебідь і представники Центрів європейської інформації у Львові та Хмельницькому.

Мирослав Лебідь повідомив, що для вступу до університетів Вроцлава абітурієнт має добре володіти польською мовою та мати гарні оцінки в бакалаврському дипломі. Миколаївські студенти цікавилися фінансовими, побутовими та позакласними умовами навчання в університетах Вроцлава.

Олег Процак із ЦЄІ у Львові розповів, що програми для українських студентів в Європі можна розподілити на ті, у яких мають брати участь університети України (як, наприклад програма “Erasmus Mundus”), і на ті, якими можуть скористатися самі студенти. За його словами, дуже багато можливостей для навчання студентів дає Німеччина, але є важлива умова для участі в її програмах – володіння німецькою мовою. Олег Процак розповів про сервісну службу німецьких освітніх програм – DAAD і про відповідну програму у Франції – “Alliances françaises”.

Студенти дізналися про так званий Вишеградський фонд, який об’єднує Чехію, Словаччину, Угорщину та Польщу. Цей Фонд надає можливості для студентів-іноземців навчатися в країнах Європи.

Олег Процак наголосив, що для того, щоб мати можливість скористатися новими програмами, слід бути не тільки гарним студентом, але й громадськи активним: тоді для молодої людини відкриваються більш широкі можливості.

Контакти:
Центр європейської інформації у Миколаєві,
Наталія Моісеєва, (0512) 37 34 92, eurocentre_mk@ukr.net
Тетяна Голубєва, (0512) 36 08 08, holtatal@yandex.ru

***

Мета Європейської програми – сприяти європейській інтеграції України шляхом фінансової й експертної підтримки громадських ініціатив.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: