Спостерігачі з діаспори зафіксували численні порушення на виборах в Україні

25-29 жовтня в Україні тривав проект “Молодь діаспори за чесні вибори в Україні”, що мав на меті підготувати групу молодих представників діаспори для спостереження за виборами в Україні

25-29 жовтня в Україні тривав проект “Молодь діаспори за чесні вибори в Україні”, що мав на меті підготувати групу молодих представників діаспори для спостереження за виборами в Україні. Проект ініціювала ВГО “Ліга Народних Адвокатів” спільно зі Світовим Конгресом Українців та іншими діаспорними організаціями за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” та Благодійного фонду Богдана Гаврилишина.

Проект зібрав 120 учасників із 13 країн світу – Польщі, Росії, Молдови, Болгарії, Бразилії, Азербайджану, Чехії, Німеччини, Угорщини, Литви, Естонії, Румунії, Білорусі.

Упродовж п’яти днів молодь брала участь у тренінгах, презентаціях, зустрічалася з представниками українських громадських організацій. Крім того, було організовано культурну програму, етновечірку, екскурсії.

У день парламентських виборів, 28 жовтня, представники діаспори здійснювали спостереження у близько 50 містах і районних центрах в усіх частинах України.

Спостерігачі зафіксували десятки порушень, серед яких основними є підкуп виборців, агітація в день виборів, недопущення спостерігачів від міжнародних організацій на дільницю, відсутність людей у списку виборців, винесення бюлетенів за межі дільниці, видача бюлетенів за недозволеними документами, підкуп міжнародного спостерігача тощо. Найбільше порушень було зафіксовано у 222-му окрузі в Києві, 95-му окрузі в Ірпені та 90-му окрузі в Білій Церкві.

Фото

Контакти:
ВГО “Ліга Народних Адвокатів”
Олексій Захарченко
097 510 23 03

***

Місія Міжнародного фонду “Відродження” – фінансово й організаційно сприяти становленню відкритого, демократичного суспільства в Україні шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: