У Скадовську створено Установу з надання безоплатної правової допомоги

Скадовська міська рада (Херсонська область) першою серед малих і середніх міст ухвалила рішення про створення Установи з надання первинної безоплатної правової допомоги та її фінансування з міського бюджету

Скадовська міська рада (Херсонська область) першою серед малих і середніх міст ухвалила рішення про створення Установи з надання первинної безоплатної правової допомоги та її фінансування з міського бюджету. Установу буде створено на основі досвіду Центру правової інформації та консультацій, який працює за підтримки програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

Робочій групі, куди входять депутати та юристи, голова бюджетної комісії, автори Статуту міста й головний бухгалтер міськради, доручили розробити Положення про Установу з надання безоплатної первинної правової допомоги Скадовської міськради й підготувати її бюджет на наступний рік.

За два роки й 10 місяців роботи до Центру звернулися понад 5 000 людей. Сюди приходять не тільки місцеві жителі, а люди з навколишніх сіл і навіть з інших районів. На рахунку юристів Центру – не один десяток виграних справ у суді, успішне примирення сторін конфлікту, відвойовані землі, в тому числі пляжі, парки й заповідні зони, кваліфікована допомога чиновникам при підготовці генплану міста, правова експертиза документів, ухвалених на місцевому рівні. З їхньої ініціативи депутати не тільки Скадовська й району, а й інших міст, селищ і сіл писали протести до Голови Верховної Ради, Кабміну та Президента з приводу внесення змін до Земельного кодексу.

Зараз у 20 регіонах України працюють 36 Центрів правової інформації та консультацій, створених за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Контакти:
Скадовський Центр правової інформації та консультацій
Іван Шульга
(05537) 5 37 55
ivanshulga@ukr.net

***

Мета програми “Верховенство права” – підтримати ініціативи громадянського суспільства, спрямовані на захист прав людини й основоположних свобод, сприяти підвищенню правової свідомості та громадської активності на центральному та місцевому рівнях.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: