Моніторинг місць несвободи в Україні: стан реалізації Національного превентивного механізму

25 червня о 10:00 у Києві (Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, вул. Інститутська, 21/8) буде презентовано доповідь “Моніторинг місць несвободи в Україні: стан реалізації Національного превентивного механізму” за 2012 рік

25 червня о 10:00 у Києві (Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, вул. Інститутська, 21/8) буде презентовано доповідь “Моніторинг місць несвободи в Україні: стан реалізації Національного превентивного механізму” за 2012 рік. Після цього відбудеться прес-конференція “Перші результати діяльності Національного превентивного механізму: що відбувається за зачиненими дверима?” Доповідь підготував Офіс Омбудсмана спільно з Асоціацією незалежних моніторів місць несвободи та Центром інформації про права людини. Видання опубліковано за підтримки програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

Учасники:
– Юрій Бєлоусов, представник Уповноваженого з питань реалізації Національного превентивного механізму;
– Денис Кобзін, директор Харківського інституту соціальних досліджень;
– Роман Романов, директор програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

Акредитація журналістів: (044) 253 21 54; 067 409 79 80.

В Україні близько 6 тисяч місць несвободи (колонії, СІЗО, психіатричні заклади, дитячі будинки-інтернати, пансіонати для людей похилого віку та людей з інвалідністю, пункти тимчасового розміщення біженців, соціально-реабілітаційні центри, військові частини тощо). Раніше ці місця були закриті для громадського контролю, одначе з 2012 року завдяки початку роботи Національного превентивного механізму представники Омбудсмана та громадськості отримали право без попередження відвідувати ці місця.

Контакти:
Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини
(044) 253 21 54
067 409 79 80

***

Мета програми “Верховенство права” – підтримати ініціативи громадянського суспільства, спрямовані на захист прав людини й основоположних свобод, сприяти підвищенню правової свідомості та громадської активності на центральному та місцевому рівнях.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: