Національний превентивний механізм проти катувань: річні підсумки

5 листопада об 11:00 у Києві відбудеться розширене засідання, присвячене реалізації національного превентивного механізму проти катувань

5 листопада об 11:00 у Києві (Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, вул. Інститутська, 21/8) відбудеться розширене засідання Експертної ради при Представникові Уповноваженого з питань реалізації національного превентивного механізму проти катувань (НПМ), присвячене річниці НПМ. Запровадженню НПМ в Україні сприяє програма “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

У засіданні візьмуть участь представники Програми розвитку ООН, Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міжнародного фонду “Відродження”.

На початку засідання Уповноважений із прав людини та представники міжнародних інституцій розкажуть про результати діяльності НПМ у 2013 році, про ефективність взаємодії з органами влади, а також дадуть відповіді на запитання представників ЗМІ.

Відтоді, як на Омбудсмана було покладено функції з реалізації НПМ (відповідно до Факультативного протоколу до Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання), працівники Департаменту з питань реалізації НПМ спільно з активістами громадянського суспільства здійснили понад 400 моніторингових візитів до місць несвободи. За результатами візитів до відповідних міністерств і відомств було надіслано листи з конкретними рекомендаціями щодо усунення виявлених недоліків у сфері забезпечення прав і свобод людини.

Акредитація журналістів: (044) 253 21 54, 067 409 79 80.

Контакти:
Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини
(044) 253 21 54
067 409 79 80

***

Мета програми “Верховенство права” – підтримати ініціативи громадянського суспільства, спрямовані на захист прав людини й основоположних свобод, сприяти підвищенню правової свідомості та громадської активності на центральному та місцевому рівнях.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: