Відеоблог: Саакашвілі готовий призначити радника з ромського питання

У вересні громадська організація «Правозахисний ромський центр» спільно з іншими активістами звернулись з листом до губернатора Одещини Міхеїла Саакашвілі з пропозицією запровадити інститут радника з ромських питань при голові облдержадміністрації, а також створити координаційну раду з питань реалізації та моніторингу плану заходів Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини в період до 2020 року.

У вересні громадська організація «Правозахисний ромський центр» спільно з іншими активістами звернулись з листом до губернатора Одещини Міхеїла Саакашвілі з пропозицією запровадити інститут радника з ромських питань при голові облдержадміністрації, а також створити координаційну раду з питань реалізації та моніторингу плану заходів Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини в період до 2020 року. На думку громадських активістів, здійснення цих двох завдань дасть можливість налагодити ефективний механізм співробітництва влади і громади.

Міхеїл Саакашвілі зустрівся з представниками ромської громади і пообіцяв, що вже протягом найближчого часу призначить собі радника з ромських питань.

Про грамотну етнополітику влади як запоруку безпеки та розвитку в мультинаціональних регіонах – у відеокоментарі директора Ромської програмної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» Ольги Жмурко.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: