Тренінг «Основи паліативної допомоги» для лікарів

24 травня – 18 червня 2010 року у Києві відбудеться тренінг «Основи паліативної допомоги» для лікарів з різних регіонів України.

Тренінг “Основи паліативної допомоги” проводитиметься спільними зусиллями Кафедри паліативної та хоспісної допомоги НМАПО ім. Шупика, Навчально-методичним геріатричним центром НМАПО ім.. Шупика та МФ “Відродження” як курс тематичного удосконалення для лікарів.

До навчання будуть залучені 37 лікарів з усіх регіонів України. Тренерами виступатиме команда тренерів з Хоспісу Сан Дієго під керівництвом др. Френка Ферріса.

Під час проведення тренінгу заплановано два етапи – перший етап відбуватиметься за участю команди тренерів з Хоспісу Сан Дієго під керівництвом др. Френка Ферріса:

З 24 травня по 28 травня 2010 року – лекції.

З 28 травня по 5 червня 2010 року – практичні заняття на клінічних базах (Київський міський онкологічний центр, Центр СНІД, клінічна лікарня №2, Геріатричний пансіонат).

5 червня 2010 року – заключна зустріч з командою тренерів з Хоспісу Сан Дієго під керівництвом др. Френка Ферріса.

З 7 червня по 18 червня 2010 року – лекції та семінари за участю Кафедри паліативної та хоспісної допомоги НМАПО ім.. Шупика, Навчально-методичним геріатричним центром НМАПО ім. Шупика.

 

Спеціалістами Інституту паліативної медицини США, Сан Дієго у листопаді 2008 року на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Л.П. Шупика було проведено перший в Україні тренінг з основ паліативної допомоги для лікарів та середнього медичного персоналу.

В 2009 році програма “Громадське здоров’я” підтримала діяльність з розробки навчальних програм для лікарів та середнього медичного персоналу на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Л.П. Шупика.

Навчальні програми було затверджено Вченою Радою НМАПО ім.. Л.П. Шупика 25 листопада 2009 року.

Розроблені на базі Національної медичної академії післядипломної освіти ім.. Л.П. Шупика навчальні програми були створені на основі навчального курсу, розробленого Інститутом паліативної медицини США, Сан Дієго та із активним залученням експертів Інституту до діяльності з адаптації програм відповідно до українського законодавства.

Контактна особа:  Ксенія Шаповал-Дейнега, координатор компоненту «Паліативна допомога», shapoval@irf.kiev.ua, тел. +380 (44) 461 97 09, факс. +380 (44) 486 76 29

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: