Одеській міськраді пропонують затвердити процедуру громадського контролю за наданням послуг ЖКГ

В Одесі відбулося громадське обговорення проекту рішення Одеської міської ради “Про забезпечення участі членів територіальної громади м. Одеси у здійсненні громадського контролю за наданням послуг із утримання будинків, споруд і прибудинкових територій”

В Одесі відбулося громадське обговорення проекту рішення Одеської міської ради “Про забезпечення участі членів територіальної громади м. Одеси у здійсненні громадського контролю за наданням послуг із утримання будинків, споруд і прибудинкових територій”. Документ розробила ГО “Лицом к лицу” спільно з управлінням житлово-комунального господарства і ПЕК Одеської міськради в межах проекту “Послуги з утримання будинків і прибудинкових територій: знаємо, за що платимо” в рамках загальної ініціативи UNITER (“Pact Inc.”), Фонду “Східна Європа” та програми “Посилення впливу громадянського суспільства” Міжнародного фонду “Відродження”.

Учасниками обговорення були заступник голови Одеської обласної ради Олексій Гончаренко, заступники керівників профільних управлінь міськради, експерти, лідери громадських організацій і органів самоорганізації населення, ОСББ, журналісти.

Експерт проекту Євгенія Абрамова пояснила, що проект рішення спрямовано на гармонізацію взаємин у сфері ЖКГ. За її словами, документ чітко розмежовує повноваження та відповідальність суб’єктів взаємин.

Документ, що носить регуляторний характер, деталізує норми закону “Про житлово-комунальні послуги” та постанови Кабінету Міністрів від 21.07.2005 №631 “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з надання житлово-комунальних послуг”.

Розроблено процедуру громадського контролю на кожній стадії надання послуг: вибір виконавця послуг, визначення переліку послуг, розрахунок тарифів, безпосереднє надання послуг, звітність виконавців послуг – у тому числі через громадські слухання, створення органів самоорганізації населення, запровадження посади громадського уповноваженого будинку.

У цілому проект рішення було схвалено. Незабаром його заплановано винести на розгляд міської ради.

Контакти: “Лицом к лицу”, Ганна Трепалюк, (097) 481 17 27, (048) 700 76 75

***

Мета програми “Посилення впливу громадянського суспільства” – сприяти розвитку системи захисту прав громадян як споживачів державних і комунальних послуг, посилювати спроможність громадських організацій щодо вироблення політики та впливу на прийняття політичних рішень із суспільно важливих питань.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: