Для вчителів правознавства Рівненщини проведено тренінги

У Рівному відбулося навчання в межах “Школи права” для вчителів правознавства сільських і селищних шкіл Рівненської області

У Рівному відбулося навчання в межах “Школи права” для вчителів правознавства сільських і селищних шкіл Рівненської області. Його організувала Рівненська обласна громадська організація Комітету виборців України в рамках проекту “Сільським громадам – правові можливості” за підтримки програми “Верховенство права” Міжнародного фонду “Відродження”.

Загалом було проведено два тренінги – з 31 березня по 2 квітня і з 11 по 13 квітня.

Учасники заходів ознайомилися з судовою системою України, правовим регулюванням адміністративних, цивільних, земельних, трудових, соціальних і інших правовідносин. Під час навчань розглядали різні життєві ситуації, особливо актуальні для жителів сільської місцевості, і завдяки доступу до баз законодавства та правової літератури вчителі знаходили відповіді на різноманітні практичні питання.

Учасники отримали практичні навики підготовки процесуальних документів для звернення до судів, органів влади тощо. Під час тренінгу було розглянуто міжнародні механізми захисту прав людини, зокрема діяльність Європейського суду з прав людини (його завдання, повноваження, порядок звернення та розгляду справ, судову практику тощо).

Учасники переглянули навчальні фільми “Суди в цивільних справах”, “Суди в справах адміністративного судочинства”, “Європейський суд із прав людини”.

“За результатами проведення “Школи права” передбачено створити орієнтовно сім Центрів правового інформування саме в сільській місцевості. Організація забезпечить ці Центри необхідною технікою, доступом до мережі Інтернет, юридичною літературою тощо”, – сказав голова правління РОГО КВУ Олексій Горецький.

Учасників Школи відбирали за результатами конкурсу, оголошеного на початку лютого. Право на участь вибороли ті, хто виявив зацікавлення в подальшому поширенні правових знань серед мешканців своєї громади.

Контакти: РОГО КВУ, (0362) 26 39 43, cvurivne@cvu.rv.ua

***

Програма “Верховенство права” підтримує організації громадянського суспільства, діяльність яких спрямовано на захист прав людини й основоположних свобод, а також сприяє підвищенню правової свідомості та громадської активності на центральному та місцевому рівнях.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: