Створено фільми про зменшення шкоди від уживання ін’єкційних наркотиків

МБФ “Міжнародний Альянс із ВІЛ/СНІД в Україні” завершив адвокаційний проект “Зелене світло”, спрямований на подолання перешкод і створення сприятливого середовища для впровадження програм зменшення шкоди, в тому числі замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), в Україні

МБФ “Міжнародний Альянс із ВІЛ/СНІД в Україні” завершив адвокаційний проект “Зелене світло”, спрямований на подолання перешкод і створення сприятливого середовища для впровадження програм зменшення шкоди, в тому числі замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), в Україні. Проект підтримувала програма “Громадське здоров’я” Міжнародного фонду “Відродження”.

Завдяки проекту вдалося оперативно реагувати на конкретні випадки втручання контрольних і правоохоронних органів у проекти з профілактики ВІЛ і лікування ЗПТ, надавати необхідну юридичну та консультаційну допомогу, налагодити конструктивну комунікацію з відповідальними органами державної влади.

У межах проекту було виготовлено три інформаційно-освітніх фільми (повні й короткі версії), орієнтовані на потреби споживачів ін’єкційних наркотиків (СІН), їхніх близьких і організацій, що працюють із цією вразливою категорією. До розробки сценаріїв, кастингу акторів і зйомок фільмів було залучено представників цільової аудиторії та неурядових організацій, що працюють із ними (як консультантів й акторів другого плану).

Основи зменшення шкоди від уживання наркотиків
Коротка версія / трейлер

Профілактика передозувань і зменшення шкоди від ін’єкційного вживання наркотиків
Коротка версія / трейлер

Правові аспекти наркозалежності. СІН і міліція
Коротка версія / трейлер

МБФ “Міжнародний Альянс із ВІЛ/СНІД в Україні”
Павло Скала
(044) 490 54 85
skala@aidsalliance.org.ua

***

Мета програми “Громадське здоров’я” – сприяти захисту прав уразливих груп населення у сфері охорони здоров’я шляхом підтримки та розвитку потенціалу громадськості й активістських організацій, сприяти становленню політик і практик у сфері громадського здоров’я, які відповідають міжнародним стандартам, базуючись на принципах доказової медицини.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: