АНОНС: 28 вересня обговорять розблокування реформи НКРЕКП

Реалізація реформи опинилася в під загрозою зриву, оскільки згідно з Планом ротації НКРЕКП, 26 листопада буде звільнено наступних двох комісіонерів, а Конкурсної комісії для відбору нових - досі не створено.

28 вересня експерти громадської організації «Діксі Груп» ініціюють публічне обговорення, щоб запобігти зриву реформи та інституційного колапсу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в Україні.

Реалізація реформи опинилася під загрозою зриву, оскільки згідно з Планом ротації НКРЕКП, 26 листопада буде звільнено наступних двох комісіонерів, а Конкурсної комісії для відбору нових – досі не створено. Відтак, регулятор втратить кворум для прийняття рішень, а Україна залишиться без головного «арбітра» енергетичних ринків. Враховуючи регламентовані законом «Про НКРЕКП» процедури з відбору нових членів Комісії, роботу НКРЕКП буде паралізовано на 1,5-2 місяці, щонайменше.

Запрошуємо журналістів на круглий стіл «Два місяці без НКРЕКП: як бути енергосектору?»:

Час: 28 вересня, 14:30.

Місце: м. Київ, вул. Хрещатик 2 (Український дім), Український кризовий медіа-центр.

Учасники:  

  • Олександр Домбровський, В.о. Голови Комітету ВРУ з питань ПЕК; 
  • Ольга Бєлькова, Заступниця Голови Комітету ВРУ з питань ПЕК; 
  • Олексій Рябчин, Голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Комітету ВРУ з питань ПЕК; 
  • Дмитро Вовк, Голова НКРЕКП; 
  • Йоганнес Баур, Перший радник і начальник операційного відділу Представництва ЄС в Україні; 
  • Євген Бистрицький, Виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження»; 
  • Олена Павленко, Президент DiXi Group.

Для акредитації, будь ласка, заповніть форму:https://goo.gl/forms/ZRxjVPVUvh9IgX7S2 . 

За додатковою інформацією просимо звертатись до Вікторії Тороп, v.torop@dixigroup.org або +380 68 990 33 05.

Довідкова інформація: Проект «Збільшення впливу громадянського суспільства у моніторингу та політичному діалозі щодо реформ в енергетиці та суміжних секторах відповідно до імплементації Угоди про асоціацію» ставить за мету посилити роль громадянського суспільства в адвокації реформ у сфері енергетики та пов’язаних секторах. Проект здійснюється громадською організацією «ДІКСІ ГРУП», а також громадянською мережею «ОПОРА», всеукраїнською громадською організацією «Енергетична Асоціація України», ресурсно-аналітичним центром «Суспільство і довкілля» та асоціацією «Європейсько-Українське агентство» за фінансової підтримки Європейського Союзу та співфінансування Міжнародного фонду «Відродження».

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: