АНОНС: 17 листопада відзначать п’ять років моніторингу закритих закладів

17 листопада команда Національного превентивного механізму запрошує на конференцію «ПОЗА МЕЖАМИ. П’ять років моніторингу місць несвободи», присвячену проблемам людей у закритих закладах України.

17 листопада з 10:00 до 17:00 у Києві (Галерея IZONE, вул. Набережно-Лугова, 8) відбудеться конференція «ПОЗА МЕЖАМИ. П’ять років моніторингу місць несвободи», присвячена роботі Національного превентивного механізму (НПМ). Під час конференції представники Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, монітори НПМ правозахисники та активісти розкажуть про основні проблеми у місцях несвободи України, виявлені за п’ять років моніторингу без попередження. Також учасники НПМ презентують основні зміни, яких вдалося досягти, та представлять свій стратегічний план на наступні п’ять років. На захід запрошені також представники міністерств та відомств, відповідальних за місця несвободи.

Час: 17 листопада, початок о 12:30

Місце: м. Київ, вул. Набережно-Лугова, 8, галерея «IZONE»

Форма для реєстрації: http://bit.ly/2z7Edh8

Контактна особа для акредитації ЗМІ: Маргарита Тарасова, 093 977 53 13, mt@humanrights.org.ua

Спікери:

Валерія Лутковська, Уповноважена ВР України з прав людини;

Катерина Чумак, керівниця Департаменту НПМ у Секретаріаті Уповноваженого ВР України з прав людини;

Микола Гнатовський, президент Європейського комітету з питань запобігання катуванням;

Тетяна Печончик, голова правління ГО «Центр інформації про права людини»;

Юрій Бєлоусов, голова правління ГО «Експертний центр з прав людини»;

Олександр Гатіятуллін, голова правління ГО «України без тортур»;

Олена Герасим’юк, письменниця, авторка «Розстрільного кадендаря»

та інші.

Модератори: Наталія Соколенко, Володимир Бєглов.

Нагадуємо, що з 2012 року представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та громадські монітори регулярно відвідують місця несвободи без попередження. Ця робота дозволяє попереджувати катування та інші порушення прав людини в закритих установах. За цей час вдалося відвідати понад тисячу закритих закладів, виявити системні проблеми та домогтися системних змін.

Під час заходу, гості матимуть можливість разом з відомими правозахисниками та громадськими активістами подумати над питаннями свободи та несвободи, справедливості та безкарності, послухати живі історії людей з місць несвободи, поставити «незручні питання» та обговорити перспективи.  

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: