АНОНС: в Києві відбудеться освітній хакатон «Інклюзія. Як зробити школу приязною для всіх?»

5–6 квітня у Києві відбудеться освітній хакатон «Інклюзія. Як зробити школу приязною для всіх?». Організатором заходу є українська краудфандингова платформа GoFundEd (GoF), за підтримки «Міжнародного фонду «Відродження», Дитячого Фонду «Німеччина» (ChildFund Deutschland e.V.) та Програми ґрантів Harald Binder Cultural Enterprises.

5–6 квітня у Києві відбудеться освітній хакатон «Інклюзія. Як зробити школу приязною для всіх?». Організатором заходу є українська краудфандингова платформа GoFundEd (GoF), за підтримки «Міжнародного фонду «Відродження», Дитячого Фонду «Німеччина» (ChildFund Deutschland e.V.) та Програми ґрантів Harald Binder Cultural Enterprises.

Дата: 5–6 квітня 2018 року.

Місце: Київ, бульвар Шевченка, 62, ПеремогаSpace 

Мета хакатону – напрацювати практики, які допоможуть усім дітям, незалежно від національної та релігійної приналежності, стану здоров’я та інших відмінностей, почуватися комфортно у школі, знайти нових друзів та отримати якісну освіту.

Реєстрація команд та охочих учасників триває до 26 березня, і вже в цей день обрані учасники отримають лист-підтвердження на пошту.

До складу команд можуть долучатись освітяни, учні, батьки, громадські активісти та усі, хто зацікавлений у розвитку освіти, має ідеї та готовий працювати задля їх реалізації.

Задля дотримання принципу рівних можливостей організатори запрошують команди не лише зі столичних, але й з усієї України. Передбачена також компенсація витрат на проїзд та проживання для цих учасників.

Впродовж 2 днів хакатону 10 команд-учасників з допомогою експертів заглибляться у тему інклюзивної освіти та генеруватимуть рішення до наявних там викликів. Серед експертів заходу:

Уляна Пчолкіна –  членкиня правління та інструкторка ВООІ «Група активної реабілітації»,

Марина Гончаренко –  співзасновниця Impact Hub Odessa, засновниця Лабораторія Освітніх Змін/Education Transformation Lab,

Неля Корецька –  головна спеціалістка відділу інклюзивної освіти та інклюзивно-ресурсних центрів департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України,

Ніла Ломако –  директорка КЗО НВК №28 м. Дніпро.

Усі команди отримають менторський супровід протягом 2 днів хакатону та 2 місяців після хакатону та матимуть змогу реалізувати розроблені проекти із залученням фінансування через платформу GoF.

5 команд-переможців гарантовано стартують свої проекти на GoF та отримають підтримку від партнера хакатону. Напрацьовані практики потраплять до EduHub – онлайн-бібліотеки освітніх рішень і будуть доступні для реалізації в інших школах. Так ідея та інструменти впровадження інклюзивної освіти будуть ширитися Україною.

Це перший з 10 освітніх хакатонів, запланованих командою GoF протягом 2018–2019 років. Кожен з хакатонів матиме свою тематику, дотичну до освітньої реформи, що триває в Україні. Формат хакатонів обраний невипадково – він дозволяє інтенсивно працювати над складними темами та оперативно розробляти та починати впроваджувати рішення.

Запрошуємо медіа долучитися до висвітлення події та тематики інклюзивної освіти. Для акредитації просимо звернутися до відповідальної особи:

Катерина Нікішова, фахівець з комунікацій на платформі GoFundEd

kateryna.nikishova@gmail.com

+380509291436

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: