Мільйон гривень на очищення повітря промислових міст отримав переможець проекту «Нові лідери»

15 листопада відбувся фінал національного телепроекту «Нові лідери».

 Мільйон гривень на боротьбу із викидами у промислових містах отримав переможець проекту «Нові лідери»

15 листопада відбувся фінал національного телепроекту «Нові лідери». Трійка фіналістів захищала свої програми та розповідали, що вже зробили для реалізації своїх проектів. Повний відеозапис фіналу можна переглянути тут.

Переможцем проекту за результатами глядацького голосування став Максим Бородін, який отримав 1 млн гривень на реалізацію проекту, покликаного боротися з екологічним забрудненням промислових міст України. Сторінка переможця на сайті проекту.

Бородін є головою фракції «Сила людей» у Маріупольській міській раді. Шість років тому він почав протести проти забруднення Маріуполя.

Нині Максим з командою зібрали 80 тис грн, аби купити власну незалежну мобільну лабораторію, яка цілодобово працюватиме в місті. Тепер планує встановити газоаналізатори на кожному великому джерелі викидів.

Нагадаємо, що початку березня 34 авторитетні організації громадянського суспільства і група StarightMedia започаткували національний телепроект «Нові Лідери». Серед його засновників та членів громадської наглядової ради: Міжнародний фонд «Відродження», Transparency International UkraineЛабораторія законодавчих ініціативГромадянська мережа «Опора»Фонд «Демократичні ініціативи» ім. І. КучеріваCentre UAЦентр політико-правовий реформКомітет виборців України та інші. Ці організації утворили Громадську наглядову раду проекту, яка слідкувала за дотриманням чесного процесу відбору та правил проекту.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: