Підвищення прозорості переговорного процесу з Європейським Союзом: міжнародний досвід та уроки для України

28 березня 2008 року о 10.00 у Києві (готель "Русь") відкрилася міжнародна конференція "Підвищення прозорості переговорного процесу з Європейським Союзом: міжнародний досвід та уроки для України". Організатором конференції є Міжнародний фонд "Відродження" у партнерстві з Делегацією України для участі у переговорах з ЄС щодо укладення нового базового договору між Україною та ЄС.  

28 березня 2008 року о 10.00 у Києві (готель “Русь”) відбулася міжнародна конференція “Підвищення прозорості переговорного процесу з Європейським Союзом: міжнародний досвід та уроки для України”. Організатором конференції є Міжнародний фонд “Відродження” у партнерстві з Делегацією України для участі у переговорах з ЄС щодо укладення нового базового договору між Україною та ЄС.

Вже більше року тривають переговори між Україною та ЄС щодо нової посиленої угоди, яка матиме величезний вплив на життя кожного українця. Тим не менше, суспільству бракує змістовної інформації про цей процес з боку уряду. Також практично відсутнє залучення громадських організацій та ЗМІ до обговорення проблем та перспектив розвитку України у контексті укладення нової угоди з ЄС. Саме тому конференція спрямована на представлення в Україні цікавого досвіду щодо переговорного процесу з ЄС країн Центрально-Східної Європи.

“Нас, представників громадянського суспільства, турбує брак відкритості переговорного процесу щодо такої важливої для України угоди. Відсутність змістовної інформації про хід переговорного процесу та брак відкритого і системного залучення представників громадянського суспільства до обговорення альтернатив відносин з ЄС у різних сферах визначених угодою є проблемою, що вимагає вирішення. Досвід країн Центрально-Східної Європи, що представлений на конференції, пропонує цікаві шляхи вирішення цієї проблеми”, сказав Євген Бистрицький, Виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження”… (докладніше у тексті прес-релізу)

Прес-реліз

Ірина Солоненко, директор Європейської програми
тел: +380 (44) 486 25 96 | факс: +380 (44) 486 76 29
eлектронна пошта: solonenko@irf.kiev.ua
офіс: м.Київ, вул. Артема 44, оф.4

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: