Дні Європи у Вінниці

З 12 по 17 травня у Вінницькому центрі європейської інформації, що адмініструється ГО ВРЦІ "Креатив" та ВОУНБ ім. Тімірязєва за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" пройшов тиждень відкритих дверей з нагоди святкування Днів Європи. В ці дні всі бажаючі мали можливість ознайомитися з інформаційними матеріалами на європейську тематику та відвідати фотовиставку "Європа очима молоді" (автори фотографій: Ірина Махновець /член ГО ВРЦІ "Креатив"/ та Якуб Кліх).

З 12 по 17 травня у Вінницькому центрі європейської інформації, що адмініструється ГО ВРЦІ “Креатив” та ВОУНБ ім. Тімірязєва за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” пройшов тиждень відкритих дверей з нагоди святкування Днів Європи. В ці дні всі бажаючі мали можливість ознайомитися з інформаційними матеріалами на європейську тематику та відвідати фотовиставку “Європа очима молоді” (автори фотографій: Ірина Махновець /член ГО ВРЦІ “Креатив”/ та Якуб Кліх).

12 травня за участю польських волонтерів ГО ВРЦІ “Креатив” проведено презентацію програми Європейської Комісії “Молодь в дії” для студентів факультету іноземних мов Вінницького державного педагогічного університету.

17 травня на центральній вулиці Вінниці – вул. Соборній – з 13-ї до 18-ї години біля приміщення Центру європейської інформації, в рамках святкування Днів Європи у Вінниці, діяло “Європейське молодіжне містечко 2008”. Його організатором виступила громадська організація “Регіональний центр інформації “Креатив” у співпраці з  ВОУНБ ім. Тімірязєва та управлінням міжнародного співробітництва та євроінтеграції Вінницької ОДА.

В рамках програми “Європейського молодіжного містечка” вінничани та гості міста мали змогу просто неба ознайомитися інформаційними матеріалами про Європейський Союз, побачити презентації країн Європейського Союзу, підготовлені шкільними європейськими клубами, представниками національних меншин та громадських організацій, переглянути відео-сюжети з серії “Програми ЄС в Україні”, “Освітні програми Європейського Союзу”, а також  на тему “Молодь у Європі”. Молоді люди мали можливість більше дізнатися про програму Європейської Комісії “Молодь в дії” від інформаційного представника програми, ознайомитися з презентацією програми та з всеукраїнською фотовиставкою “Молодь і європейська інтеграція України” (фото з міжнародних обмінів та волонтерства в рамках молодіжних програм Європейської Комісії, в яких брала участь молодь з України).  Волонтери містечка поширювали серед відвідувачів інформаційно-просвітницькі матеріали про Європейський Союз, роздавали кульки та прапорці з символікою ЄС.

Всі учасники Європейського молодіжного містечка мали унікальні позначки учасника заходу на щоці – прапор або інший символ однієї з країн Європи, які малювали волонтери Центру європейської інформації у м. Вінниця. Також всі бажаючі взяли участь у іграх-вікторинах на європейську тематику та конкурсі малюнків на полотні “Моє бачення Європи”, що стало ізюминкою свята. Переможці конкурсу були нагороджені сертифікатами та невеличкими призами. Найменшим переможцем конкурсу малюнку була дівчинка Віка 3,5 років з дитячого садка №58 м. Вінниці.

Центр європейської інформації висловлює велику подяку активним учасникам Європейського молодіжного містечка:  Євроклубу “Ми і Європа” Миколаївської, Флоріанівської, Михайлинської та Широкогреблівської шкіл Козятинського району Вінницької області за інтерактивну презентацію Чехії з танцями і співами, Євроклубу ССЗОШ №1 ім. Пирогова м. Вінниці, Євроклубу школи-ліцею №7 м. Вінниці, Євроклубу “Єврошколяр” школи №4 м. Гайнсин Вінницької обл., Євроклубу Турбівської ЗОШ №2 Липовецького району Вінницької обл., Євроклубу ЗОШ №6 м. Вінниці, Євроклубу “United Hearts” школи-гімназії №2 м. Вінниці, Вінницькій культурно-просвітницькій спілці поляків, волонтерам Центру та всім гостям.

Фінансова, методична та організаційно-технічна підтримка заходу була забезпечена Європейською програмою Міжнародного Фонду Відродження в рамках проекту підтримки Центру європейської інформації “Вінниччина в європейському вимірі” та Фундацією Роберта Шумана в рамках проекту “Європейські ініціативи – для вінницької громади”. Інформаційні матеріали для Європейського молодіжного містечка та призи для конкурсів надало Представництво Європейської комісії в Україні та Генеральне Консульство Республіки Польща у Києві.

На думку організаторів заходу, саме такі незаформалізовані і ненав’язливі форми євроінформування, із активним залученням різних вікових категорій та соціальних груп місцевої громади, сприяють формуванню в людей власної думки стосовно європейського вибору України та подоланню існуючих у певної частини мешканців нав’язаних їм різними політичними силами стереотипів. 

20 травня Кафедра методології та управління освітою ВОІПОПП та Центр польської мови і культури ім. Падеревського спільно з  Центром європейської інформації у м. Вінниця провели круглий стіл “Дні Європи в Україні”, в якому взяли участь викладачі історії та права шкіл Вінницької області. Круглий стіл був присвячений діяльності Шкільних Євроклубів в рамках святкування Днів Європи в Україні. Представник ЦЄІ у м. Вінниця презентувала заходи Центру, які відбулися з нагоди святкування Днів Європи у Вінниці, а саме “Європейське молодіжне містечко 2008”. Також учасники круглого столу ознайомилися з фотовиставкою “Молодь і європейська інтеграція України” експозицію якої було сформовано із фотографій молодих українців-учасників міжнародних молодіжних обмінів в рамках молодіжних програм Європейської Комісії.

                               

Контактна особа:

Оксана Бондар,

Голова ГО ВРЦІ “Креатив”

Координатор Центру Європейської інформації у м. Вінниця

eurocentrevinnitsa@gmail.com

тел. 8-0432-524580

Дарина Наконечна, координатор проектів Європейської програми
тел: +380 (44) 461 9500 | факс: +380 (44) 486 0166
eлектронна пошта: nakonechna@irf.kiev.ua
офіс: м.Київ, Бехтерівський пров. 13а к. 5

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: