Проведення Четвертої регіональної зустрічі експертів та представників коаліцій НУО, які займаються питанням впровадження принципів прозорості у видобувній галузі промисловості, у м. Одеса.

2-5 жовтня 2008 р. у м. Одеса відбулася Четверта регіональна зустріч експертів та представників коаліцій НУО, що займаються питанням впровадження принципів ЕІТІ (Extractive Industries Transparency Initiative) з прозорості у видобувній галузі промисловості. Зустріч відбулася за співпраці Міжнародного фонду "Відродження" (МФВ) та Revenue Watch Institute (RWI).

2-5 жовтня 2008 р. у м. Одеса відбулася Четверта регіональна зустріч експертів та представників коаліцій НУО, що займаються питанням впровадження принципів ЕІТІ (Extractive Industries Transparency Initiative) з прозорості у видобувній галузі промисловості. Зустріч відбулася за співпраці Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ) та Revenue Watch Institute (RWI).

Протягом року спільними зусиллями МФВ та залучених експертів із Азербайджану, Грузії, Казахстану та України було підготовлено стратегічний документ щодо поширення принципів ЕІТІ на країни, територіями яких транспортуються вуглеводневі ресурси. В рамках щорічної зустрічі експертів з імплементації ініціатив EITI в м. Одесі (минулорічні регіональні зустрічі проходили в Алмати, Тбілісі та Улан-Баторі) було проведено остаточне обговорення цього документу. В роботі зустрічі взяли участь представники США, Норвегії, Грузії, Азербайджану, Казахстану, Киргизії, Молдови, Росії, Монголії та України.

Результатом зустрічі стала розробка плану дій з прозорості транспортування вуглеводневих ресурсів у Грузії, Україні та інших пост-радянських країнах та визначення подальших кроків підготовки до Самміту ЕІТІ у лютому 2009 року в м. Доха (Катар), учасниками якого мають стати керівники 23 країн та 37 найбільших добувних компаній світу.

Діана Зубко, координатор програми “Посилення впливу громадянського суспільства
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: zubko@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 2

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: