Молодіжних лідерів Донеччини запрошують на рольові ігри з євроінтеграції

Молоді лідери Донецької області запрошуються взяти участь у презентації проекту "Європейський вибір молоді Донеччини: рольові ігри з євроінтеграції для молодіжних лідерів Донецької області".

Молоді лідери Донецької області запрошуються взяти участь у презентації проекту “Європейський вибір молоді Донеччини: рольові ігри з євроінтеграції для молодіжних лідерів Донецької області”, а також взятии учать у першій рольовій грі “Формування майбутнього Європи”, що відбудеться 24-25 лютого 2007 року в Донецькому національному університеті.

Проект “Європейський вибір молоді Донеччини” покликаний сприяти синтезу різних поглядів на європейську інтеграцію у розуміння того, що європейський вибір України полягає у просуванні до європейських стандартів у всіх сферах суспільного життя, а не у формальному членстві у структурах Європейського Союзу. Через методи неформальної освіти, активну участь у прийнятті рішень, молодіжні активісти та лідери змінюватимуть парадигму про європейську інтеграцію від формалістичної (членство в ЄС будь-якою ціною) до прагматичної, спрямованої на осмислення необхідності запровадження кращих європейських і світових стандартів задля піднесення рівня суспільного буття.

Проект реалізується Об’єднанням громадян “Центр політологічних досліджень” спільно з Донецьким національним університетом, за підтримки Управління у справах сім’ї та молоді, Управління освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації, за фінансової підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

В рамках проекту відбудеться серія з п’яти рольових ігор з європейської інтеграції, які пройдуть у м. Донецьку та інших містах області (Горлівка, Маріуполь, Краматорськ). Учасники кожної гри опиняться всередині переговорного процесу в рамках Європейської політики сусідства та Політики розширення, зможуть випробувати свої здібності до прийняття складних рішень в умовах енергетичної кризи, отримають винагороду за командний дух та лідерські якості.

Подібна гра проводиться вже вшосте в м. Донецьку, тренери пройшли підготовку за німецькою методикою в рамках проекту Інституту євроатлантичного співробітництва за фінансування Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження” та Представництва Фонду Конрада Аденауера.

Рольові ігри вже десятиліття є популярними в усій Європі і близько двох років в Україні.

До участі в рольових іграх запрошуються активісти і лідери молоді — представники органів студентського самоврядування, молоді науковці та журналісти, члени молодіжних організацій політичних партій, молоді депутати і державні службовці, представники громадських організацій. Кращі учасники першої серії ігор будуть запрошені на підсумкову рольову гру “Європейський вибір України” та тренінги поглибленого рівня, які відбудуться влітку 2007
року.

Зареєструватись на гру можна, надіславши повідомлення на е-пошту: eustudy@gmail.com з позначкою “Role Play”. Довідки за телефонами: (062) 304 40 97, (050) 917 26 11, (097) 259 75 57. У повідомленні повинні бути вказані прізвище та ім’я, організація і посада (навчальний заклад, спеціальність, курс), а також повні контактні дані учасника (е-пошта,
телефон, мобільний). Участь у рольовій грі є безкоштовною, кількість місць
обмежена.

Реєстрація триває до 22 лютого.

Початок гри 24 лютого 2007 р. о 12:00 в аудиторії 21 (2-й поверх) історичного факультету Донецького національного університету. Презентація проекту відбудеться 24 лютого об 11:00 в Центрі політологічних досліджень (4-й поверх, аудиторія 48 історичного факультету ДонНУ). Вхід для представників засобів масової інформації-вільний.

Олена Романова, координатор програми “Європейська програма”
тел: +380 (44) 461 9500 | факс: +380 (44) 486 0166
eлектронна пошта: romanova@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, Бехтерівський пров. 13а, к.5

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: