Вийшов у світ новий посібник «Легалізація та державна реєстрація громадських, благодійних організацій, інших організацій у сфері місцевого розвитку»

Програма правової підтримки організацій громадського сектору Центру громадської адвокатури підготувала новий посібник «Легалізація та державна реєстрація громадських, благодійних організацій, інших організацій у сфері місцевого розвитку» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Посібник стосується процедур реєстрації організацій у сфері місцевого розвитку, зокрема, громадських організацій, благодійних організацій, об’єднань співвласників багатоквартирного будинку, органів самоорганізації населення.

У 2008 році програмою правової підтримки організацій громадського сектору було підготовлено за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» посібник «Державна реєстрація громадських організацій, благодійних, релігійних організацій, профспілок: від А до Я», який став першим повноцінним довідником реєстрації громадських організацій, релігійних організацій, профспілок, благодійних організацій в Україні, в якому роз’яснювались усі особливості складного і суперечливого законодавства про реєстрацію.

Новий практичний посібник «Легалізація та державна реєстрація громадських, благодійних організацій, інших організацій у сфері місцевого розвитку» в частині процедур реєстрації благодійних та громадських організацій доповнений та змінений із врахуванням нових положень законодавства, а також підходів у практиці, враховуючи дворічну роботу програми правової підтримки неурядових організацій Центру громадської адвокатури, надання правових консультації, складання документів на реєстрацію організацій, іншого правового супроводу громадських ініціатив.

У виданні описуються процедури реєстрації, типові питання та проблеми, подаються зразки документів для легалізації та реєстрації інститутів громадського суспільства як організацій та юридичних осіб.

Враховуючи можливість змін у практиці застосування та законодавстві, радимо перевіряти відсутність змін до посібника та зразків документів на порталі «Юрист НГО» lawngo.net (в електронну версію будуть вноситись актуальні правки у разі зміни законодавства). Також програма надає необхідні консультації та правовий супровід з цього та інших питань.

Автори та укладачі висловлюють подяку програмі «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження», за підтримки якої підготовлено та видано посібник. Також дякуємо представникам неурядових організацій, які долучились до обговорення та покращення формату та змісту видання.

Електронна версія посібника є доступною для користування для будь-кого. ЇЇ можна завантажити із порталу “Юрист НГО” (http://lawngo.net/index.php?itemid=1456) або надіслати запит на скриньку програми info@lawngo.net.

Довідка

Програма правової підтримки організацій громадського сектору Центру громадської адвокатури надає безкоштовні правові консультації організаціям. У рамках програми правову допомогу отримують громадські, благодійні, релігійні організації, профспілки, ініціативні групи громадян, жителів громад України у захисті та реалізації їхніх прав та можливостей.

Контакти програми: Львів, пр. Чорновола 63 оф.413, тел.(факс) 032 2527580, 0974434233, е-mail info@lawngo.net або ж на порталі www.lawngo.net є оn-line форма.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: