Депутатам Європарламенту презентували концепцію розвитку Карпатського Єврорегіону

У Страсбурзі депутатам Європейського Парламенту презентували стратегічну концепцію “Карпатський Горизонт 2020”

У Страсбурзі депутатам Європейського Парламенту презентували стратегічну концепцію “Карпатський Горизонт 2020”. Її обґрунтування було здійснено в межах проекту “Карпатський Горизонт 2013 – обговорення перспектив операційної програми ЄС для регіону Карпат”, який реалізує Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”.

Концепція спрямована на реалізацію в межах Карпатського Єврорегіону окремої операційної програми ЄС “Карпатський простір” на 2014-2020 роки. Реалізація такої програми, на думку ініціаторів, сприятиме розбудові європейської територіальної співпраці та економічному й соціальному розвитку чотирьох західних областей України, населення яких становить понад 6 млн. осіб.

За задумом, програма має охоплювати прикордонні території Карпатського Єврорегіону – чотири західні області України (Львівську, Івано-Франківську, Закарпатську та Чернівецьку), Підкарпатське воєводство Польщі, Прешівський та Кошіцький краї Словаччини, північні регіони Румунії – та передбачати їх соціальний, економічний і екологічний розвиток.

Найближчим часом відбудеться слухання щодо ініціативи в Департаменті регіональної політики Європейської Комісії за участю представників інституцій ЄС та Карпатського Єврорегіону. За підсумками заходу буде вирішено, чи увійде пропозиція операційної програми ЄС “Карпатський простір” до переліку пропонованих до реалізації програм територіальної співпраці.

Повна версія концепції “Карпатський Горизонт 2020”

Скорочена версія концепції “Карпатський Горизонт 2020”

Контакти: АОМС “Єврорегіон Карпати – Україна”, Галина Литвин, (032) 235 72 76

***

Мета Європейської програми – сприяти європейській інтеграції України шляхом фінансової й експертної підтримки громадських ініціатив.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: