НУО Кіровоградщини спонукають владу рахуватися з громадськістю

У Кіровограді презентовано результати громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади районів Кіровоградщини, зокрема підготовки Планів консультацій із громадськістю

19 вересня в Кіровограді було презентовано результати громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади районів Кіровоградщини, зокрема підготовки Планів консультацій із громадськістю. Захід організувало Творче об’єднання “ТОРО” в межах проекту “Створення умов для належної участі громадськості Кіровоградщини в державному врядуванні через використання можливостей громадської експертизи” за підтримки програми “Посилення впливу громадянського суспільства” Міжнародного фонду “Відродження”.

У заході взяли участь представники Бобринецького, Компаніївського, Знам’янського, Світловодського, Кіровоградського, Петрівського та Новгородківського районів Кіровоградської області.

“Здебільшого на рівні районів Кіровоградської області представники влади та громадськості не розуміють важливості цього документу. Тому до його складання та реалізації підходять формально. А ці плани насправді можуть реально допомогти вирішити гострі проблеми життя громад”, – зазначила віце-президент Творчого об’єднання “ТОРО” Алла Волошина.

За словами Олени Мірхайдарової, яка представляла Компаніївську громадську організацію “Взаємодія”, пропозиції громадських експертів, що пройшли навчання та провели громадську експертизу, врахувала Компаніївська райадміністрація в частині підготовки Планів консультацій із громадськістю. Вона підкреслила, що громадськість нині хвилює питання створення освітніх округів та оптимізації навчальних закладів району. “Це питання було винесено на розгляд громадської ради, і таким чином вдалося призупинити закриття шкіл у Компаніївському районі”, – зазначила Олена Мірхайдарова.

Контакти: Творче об’єднання “ТОРО”, (0522) 27 27 54, info@toro.org.ua

***

Мета програми “Посилення впливу громадянського суспільства”  – сприяти участі об’єднань громадян у здійсненні моніторингу діяльності органів публічної влади, захисту та лобіюванню спільних інтересів різних соціальних груп, а також забезпечувати їх залучення до процесу вдосконалення та впровадження нормативно-правових актів на загальнодержавному та місцевому рівнях.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: