Донеччанин виграв у суді справу проти ДАІ

Працівники ДАІ зупинили автомобіль чоловіка й безпідставно звинуватили водія в перебуванні за кермом у стані наркотичного сп’яніння

Донеччанин Євген Селін виграв у суді справу проти працівників ДАІ. Юридичний супровід справи здійснювали юристи ВБО “Українська фундація правової допомоги” за підтримки програми “Громадське здоров’я” Міжнародного фонду “Відродження”.

Працівники ДАІ зупинили автомобіль чоловіка й безпідставно звинуватили водія в перебуванні за кермом у стані наркотичного сп’яніння. Після відмови вирішити справу “по-хорошому” йому запропонували поїхати до наркологічного диспансеру. Та виявилося, що водій знає норми законодавства, зокрема ст. 266 Кодексу про адміністративні правопорушення, де чітко вказано, що при підозрі на наркотичне чи алкогольне сп’яніння працівники міліції мають запропонувати водієві провести тестування на місці у присутності двох понятих. Працівники ДАІ послалися на відсутність у них необхідного обладнання та склали протокол про відмову від наркологічного огляду. Цей документ було оскаржено в суді, і водій здобув перемогу. Це вже друга його справа та друга перемога над ДАІ.

Контакти:
ВБО “Українська фундація правової допомоги”
(044) 280 67 40
upacupic@gmail.com

***

Мета програми “Громадське здоров’я” – сприяти розвитку спроможності громадянського суспільства для формування ефективної системи охорони здоров’я, яка базується на принципах прав людини та доказової медицини.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: