Молодим ромам складно знайти роботу через упереджене ставлення

На думку ромських активістів, основною перешкодою при працевлаштуванні молодих ромів є упереджене ставлення до людей ромської національності

Основною перешкодою при працевлаштуванні молодих ромів є упереджене ставлення до людей ромської національності. Про це заявили учасники тренінгу для стипендіатів Ромського освітнього фонду з України, який відбувався 23-24 березня в Києві. Захід провела програма “Рома України” Міжнародного фонду “Відродження”.

За словами учасників заходу, подолати упереджене ставлення можна через здобуття освіти й досвіду. При цьому можливості для студентів збільшуються при плануванні своєї кар’єри.

Учасники тренінгу дійшли висновку, що головне – визначитися зі своїми цілями та знати, як використати свої можливості.

Крім того, під час заходу учасники продемонстрували короткі вистави-ситуації на теми дискримінації та толерантності за методикою форум-театру. Після завершення тренінгу вони відвідали презентацію короткометражного фільму “Ромська мрія” на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини “Docudays UA”.

Контакти:
“Рома України”
Анастасія Романюк
(044) 461 95 00
romaniuk@irf.kiev.ua

***

Мета програми “Рома України” – сприяти інтеграції ромів в українське суспільство шляхом покращення рівня освіти, доступу до послуг охорони здоров’я, захисту прав, а також побудови лідерства та спроможності ромської молоді.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: