Одеське ОСББ протидіятиме незаконному відчуженню власності в будинках

ОСББ “На Картамишевській” (Одеса) розпочало проект “ОСББ проти рейдерів”

ОСББ “На Картамишевській” (Одеса) розпочало проект “ОСББ проти рейдерів”. Проект став переможцем конкурсу адвокаційних ініціатив, який проводила Одеська обласна організація ВГО “Комітет виборців України” за підтримки програми “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

Завдання проекту:
– збір та обробка інформації про факти незаконного відчуження об’єктів спільної та сумісної власності мешканців у будинках ОСББ;
– вивчення досвіду вирішення проблем, пов’язаних із незаконним відчуженням об’єктів спільної та сумісної власності мешканців іншими ОСББ;
– підготовка пропозицій для впровадження на місцевому рівні механізму, який дасть змогу запобігти виникненню аналогічних проблем надалі.

У межах проекту заплановано співпрацювати з іншими ОСББ, органами місцевого самоврядування та державної влади, громадськими інституціями (зокрема громадською радою при обласній державній адміністрації).

Приводом для ініціювання проекту стало незаконне відчуження в житловому будинку ОСББ “На Картамишевській” підвальних приміщень, у яких мало бути розташовано обладнання для водопостачання будинку та гасіння пожеж дахової котельні (ємності з водою, насоси, система автоматики). Аналогічні проблеми є й в інших будинках ОСББ. Яскравим прикладом є передача у власність окремим особам будинкових котелень, теплових пунктів, насосних приміщень, підвальних приміщень, у яких розташовано загальнобудинкові мережі й обладнання, тобто всього того майна й активів, які, згідно з законодавством, належать власникам квартир у цих будинках як спільна сумісна власність.

Контакти:
ОСББ “На Картамишевській”
067 519 28 19
osbb40@rambler.ru

***

Мета програми “Громадянське суспільство та належне врядування” – сприяти участі об’єднань громадян у здійсненні моніторингу діяльності органів публічної влади, захисті й лобіюванні спільних інтересів різних соціальних груп, а також забезпечувати їх залучення до процесу вдосконалення та впровадження нормативно-правових актів на загальнодержавному й місцевому рівнях.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: