Центр адмінпослуг у Рубіжному не виконує своїх функцій

Центр надання адміністративних послуг у місті Рубіжне (Луганська область) досі не розпочав оформляти й видавати населенню паспорти громадянина й закордонні паспорти, реєструвати нерухомість і надавати безоплатну правову допомогу

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) у місті Рубіжне (Луганська область) досі не розпочав оформляти й видавати населенню паспорти громадянина й закордонні паспорти, реєструвати нерухомість і надавати безоплатну правову допомогу. Про це йшлося під час відеоконференції з активістами Рубіжного, яку провів Луганський обласний центр політичних та соціологічних досліджень “Політсоціум” за підтримки програми “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

Учасники відеоконференції нагадали, що, згідно з указом Президента №128/2013, послуги з оформлення й видачі внутрішніх і закордонних паспортів, а також реєстрації нерухомості мають надавати через ЦНАП. Крім того, згідно зі статтею 38 закону “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком зобов’язаний надавати безоплатну первинну правову й координувати діяльність інших установ, що надають таку допомогу на території міста. При цьому безоплатну правову допомогу в ЦНАП надає тільки громадська організація.
 
Учасники запропонували, щоб міграційна й реєстраційна служби також надавали свої адміністративні послуги через ЦНАП. Було наголошено, що надання цих послуг за принципом “єдине вікно” сприяє усуненню корупційних ризиків.

Також учасники відеоконференції наголосили на важливості надання безкоштовної первинної правової допомоги місцевими й державними органами влади на базі ЦНАП, тому що багато жителів не можуть оплачувати послуг юристів.

Після завершення конференції пропозиції щодо поліпшення діяльності ЦНАП було спрямовано на розгляд керівництва міста.

Контакти:
Луганський обласний центр політичних та соціологічних досліджень “Політсоціум”
Володимир Іванов
(0642) 52 81 31
politsocium@ukr.net

***

Мета програми “Громадянське суспільство та належне врядування” – сприяти участі об’єднань громадян у здійсненні моніторингу діяльності органів публічної влади, захисті й лобіюванні спільних інтересів різних соціальних груп, а також забезпечувати їх залучення до процесу вдосконалення та впровадження нормативно-правових актів на загальнодержавному й місцевому рівнях.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: