Грошовий переказ виплатили, коли за справу взялися юристи

На порталі "Правовий простір" опубліковано матеріал Ольги Жукової про допомогу пенсіонерці в отриманні грошового переказу

На порталі “Правовий простір” опубліковано матеріал Ольги Жукової про допомогу пенсіонерці в отриманні грошового переказу. Юридичні консультації жінці надав Центр правової інформації та консультацій у місті Біла Церква (Київська область), роботу якого координує ГО “Правова єдність” за підтримки програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Міжнародного фонду “Відродження”

Грошовий переказ виплатили, коли за справу взялися юристи
Ольга Жукова

П’ять місяців пенсіонерка з Білої Церкви не могла отримати грошовий переказ від племінника. Але як тільки за справу взялися юристи, отримала свої дві тисячі гривень.

Валентина Петрівна Малкова* – самотня пенсіонерка. Її племінник – Костянтин – знаходиться на лікуванні в психіатричній лікарні з суворим наглядом. Окрім тітки у нього родичів немає.

Валентина Петрівна постійно, відправляла йому в лікарню невеличкі посилки з продуктами, одягом та іншими необхідними дрібничками. Вдячний за турботу, Костянтин один раз на рік-два здійснював поштові перекази на користь своєї тітоньки-пенсіонерки. Про переказані кошти повідомляв Валентину Петрівну у листах.

Однак ці кошти пенсіонерка не завжди отримує вчасно. Так, наприклад, у вересні минулого року племінник переказав своїй тітці дві тисячі гривень. Але і в січні цього року вона їх не отримала.

Валентина Петрівна не стала й далі гаяти час, а звернулась за допомогою до Центру правової інформації та консультацій у Білій Церкві. Юрист Центру Марина Лисич порекомендувала написати звернення на ім`я головного лікаря закладу, в якому перебуває племінник Валентини Петрівни. Також юристка допомогла написати заяву, яку пенсіонерка надіслала рекомендованим листом до лікарні. Результат не забарився. Вже через 10 днів Валентина Петрівна отримала призначені для неї кошти. Однак без жодного пояснення від головного лікаря, чому так сталося.

Валентина Петрівна не готова з`ясовувати причини затримки грошового переказу, але й терпіти таку ситуацію більше не хоче. Тому вона з полегшенням сприйняла новину, що її племінника перевели в іншу лікарню.

Тепер Валентина Петрівна регулярно звертається за консультаціями та порадами в Центр. Тут пенсіонерка отримує не тільки юридичну допомогу, а й моральну підтримку.

*Імена героїв змінено з етичних міркувань.

Контакти:
ГО “Правова єдність”
(04563) 7 44 38
pravova.ednist@yandex.ru

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: