Стажування для стипендіатів Ромського освітнього фонду

Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» спільно з Ромською програмною ініціативою Міжнародного фонду «Відродження» оголошує конкурс серед стипендіатів Ромського освітнього фонду на проходження стажування у Всеукраїнському фонді «Крок за кроком»

Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» спільно з Ромською програмною ініціативою Міжнародного фонду «Відродження» оголошує конкурс серед стипендіатів Ромського освітнього фонду на проходження стажування у Всеукраїнському фонді «Крок за кроком» (м.Київ).

Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» (www.ussf.kiev.ua) є громадською організацією, місія якої – забезпечення особистісно-орієнтованої, інклюзивної освіти для кожної дитини віком від народження до 10 років (дошкільний і молодший шкільний вік) з активним залученням сімей і місцевих громад. Особлива увага діяльності Фонду спрямована на вразливі групи дітей – діти з особливими освітніми потребами, діти – представники національних меншин та інші. З 1999 року ВФ «Крок за кроком» є членом Міжнародної асоціації «Крок за кроком» (www.issa.nl).

Протягом 2014-2015рр. ВФ «Крок за кроком» впроваджується проект «Поширення досвіду центрів для батьків в ромських громадах» за підтримки ініціативи «Копачі Рома» програми «Раннє дитинство» Інституту відкритого суспільства (Лондон) та Ромської програмної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження». Мета проекту – поширення існуючої практики надання освітньої підтримки батькам ромських дітей шляхом підтримки діяльності Центів для батьків,  поглибити спроможності ромських батьків у відстоюванні інтересів своїх дітей, сприяти формуванню професійних педагогічних навичок, які відображатимуть соціально-правовий підхід щодо освіти  ромських дітей.

Це стажування спрямоване на сприяння професійному розвитку студентів з числа ромської національної меншини, які мають бажання отримати перший робочий досвід у профільній потужній неурядовій організації. Під час стажування учасник зможе отримати уявлення про роботу сучасної міжнародної організації, досвід управління проектами, посилити свої комунікативні й організаційні навички.

За підсумками стажування учасник отримає відповідне свідоцтво про проходження стажування і рекомендаційний лист.

Термін стажування: 15 лютого – 15 липня 2015 року (до 6-ти місяців) з перспективою подальшого залучення до проектів організації на оплатній основі.

Стажування здійснюється на волонтерських засадах з можливістю компенсації транспортних та інших витрат, пов‘язаних з проходженням стажування, які будуть обговорені під час співбесіди.

Основні завдання для кандидата:

  • Розвиток національної мережі REYN (Roma Early Years Network) – комунікація із членами мережі, поширення інформації серед потенційних членів мережі, аналіз потреб тощо. Інформація про мережу та основні завдання в межах цього пріоритету буде надана відібраному кандидату додатково;
  • Створення та поширення щомісячного електронного вісника «Освіта ромських дітей» – збір інформації в Інтернет-виданнях про останні події у сфері освіти ромів та наповнення таких рубрик, як події, анонси, корисні посилання, нормативна база; поширення Вісника тощо;
  • Інші завдання в межах реалізації проектів організації.

Вимоги до кандидата:

  • Бажання оволодіти основними тенденціями у сучасній освіті дітей від народження до 10 років;
  • Володіння комп’ютером;
  • Володіння англійською мовою на базовому або середньому рівні (бажано);
  • Організаційні та комунікативні навички;
  • Здійснення короткострокових відряджень по Україні у супроводі співробітників організації (не більше 2 відряджень за час стажування).

Графік проходження стажування – часткова зайнятість, за попередньою домовленістю з адміністрацією організації.

Просимо зацікавлених осіб надіслати свої резюме та мотиваційний лист на адресу admin@ussf.kiev.ua до 9 лютого 2015 року із зазначенням імен (і) учасників (а) стажування.

Для отримання детальнішої інформації просимо звертатися до Юлії Найди за телефоном 235 11 36 та/або електронною поштою naida@ussf.kiev.ua.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: