РІЧНИЙ ЗВІТ-2018
Наші проекти і діяльність протягом 2018 року,
якими ми пишаємось
З 1990 року розвиваємо в Україні відкрите сусіпільство на основі демократичних цінностей
ПЕРЕДМОВА

Ми підбивали підсумки й оновлювали плани – розуміючи, що будь-який досвід вимагає критичного аналізу і чесної оцінки. Не всі раніше підтримані нами ініціативи тривали минулого року – адже частина пріоритетів потребувала корекції і навіть істотного перегляду. Реалії навколишнього життя змінювалися на очах, частина цілей була досягнута, а деякі з них – втратили актуальність.

Чергова епоха політичної турбулентності не застала нас зненацька: ми розуміємо ризики майбутнього, але налаштовані передовсім на позитивні зміни як на вікно можливостей для країни. Виходимо з того, що кожна нова влада, що перемогла на чесних та демократичних виборах, заслуговує на кредит довіри суспільства – при забезпеченні відкритості й громадського контролю. Ми бачимо чимало можливостей для подальшого становлення демократичних інститутів держави у співпраці з громадянським суспільством.

Ми змінювались самі й допомагали змінювати світ навколо нас, сприяли як тим, хто готовий і спроможний допомогти собі сам, так і тим, хто потребує захисту і піклування. Ми захищали права меншостей, розуміючи, що тим самим захищаємо інтереси більшості, – жити в справедливому і гуманному суспільстві, де ніхто не відчуває себе скривдженим. Ми зустріли нових партнерів і відзначили появу нової генерації громадських ініціатив. Після тривалої перерви ми повернулись у тему екології – завдяки співпраці зі Шведською агенцією з міжнародного розвитку SIDA ми започаткували проект з інституційної підтримки організацій, що опікуються захистом довкілля.

Ми маємо чітку стратегію дій, але водночас – готові до відвертої розмови з партнерами заради консолідації та співпраці на основі спільних цінностей.

Виконавчий директор
Олександр Сушко

Голова Правління
Ольга Айвазовська
Хто ми?
Міжнародний фонд "Відродження" – одна з найбільших українських благодійних фундацій, що з 1990-го року розбудовує в Україні відкрите суспільство, де кожен почуває себе гідно, де громадяни включені в творення держави, а влада є прозорою та відповідальною. Ми працюємо над розбудовую України, в якій права людини надійно захищені, а позитивні зміни працюють на благо громадян.

Фонд заснував філантроп Джордж Сорос як частину міжнародної мережі Фундацій Відкритого Суспільства (Open Society Foundations).
Ключові цифри про Фонд
29
років Фонд працює над розвитком громадського суспільства в Україні
230 000 000+
доларів Фонд вклав у розвиток
демократії в Україні за час діяльності
9 000+
значимих проектів та ініціатив
підтримав Фонд
400+
проектів на рік підтримує Фонд
в останнє десятиліття
253 000 000+
гривень витратив Фонд на підтримку громадських ініціатив у 2018 році
30
Average amount of people in a group
У 2018 році Міжнародний фонд "Відродження" продовжив роботу над утвердженням відкритого суспільства в Україні, зміцненням демократії, захистом прав громадян та впровадженням реформ.

Разом з партнерами ми працювали над активізацією громадянської участі, збільшенням прозорості та відповідальності влади, утвердженням практики ефективної та відповідальної публічної політики, захистом прав та протидії дискримінації, покращенням доступу до правозахисту та медичної допомоги, утвердженням українського порядку денного у світі та продовженням курсу на європейську інтеграцію країни, просуванням актуальної культури та покращення освітніх можливостей громадян.
Наша діяльність у 2018 році
408
проектів профінансовано
247
організацій підтримано
253
млн. грн склав загальний бюджет
555
тис. грн склав середній розмір гранту
ЩО МИ ЗРОБИЛИ У 2018
СФЕРИ НАШОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Made on
Tilda