В Ужгороді відбудеться міжнародний джазовий фестиваль

11 листопада о 18:00 в Ужгороді (“Падіюн”) відбудеться урочисте відкриття XV Міжнародного ромського фестивалю джазового мистецтва “Пап-Джаз-Фест 2012”

11 листопада о 18:00 в Ужгороді (“Падіюн”) відбудеться урочисте відкриття XV Міжнародного ромського фестивалю джазового мистецтва “Пап-Джаз-Фест 2012”. Захід організовують Товариство музичної культури ромів Закарпаття “Лаутарі” та “Падіюн” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, управління культури Закарпатської ОДА, Посольства США в Україні, Групи компаній “Атолл Холдінг” і ТЦ “Дастор”.

Хедлайнером цьогорічного фестивалю стане зірка джазу світового рівня, трубач Майкл Патчез Стюарт із США. Також у заході візьмуть участь тріо “АМС”, квінтет Фаркаша Арпада, Олексій Ревенко й інші музики.

“Пап-Джаз-Фест” – це й шана видатному закарпатському ромському джазовому музиканту, засновникові фестивалю Вілмошу Папу. Під час фестивалю діятиме фотовиставка та демонструватимуться відеосюжети, присвячені історії “Пап-Джаз-Фесту” та творчості його засновників.

Вперше фестиваль було проведено 1997 року як усеукраїнський джазовий фестиваль, а вже 1998 року він здобув статус міжнародного. Загалом за роки існування цього фесту його гостями й учасниками стали понад 100 гуртів і виконавців джазової музики. У різні роки на фестивалі грали такі відомі музиканти, як Пітер Кардарелі та Монті Вотерс (США), Едвард Намисловський (Польща), Додо Шошока (Словаччина), Ботош Тибі та Керекеш Олі (Угорщина), Євген Дергунов, Валерій Колесников, В’ячеслав Полянський, Володимир Соляник (Україна) та багато інших. Незмінним членом оргкомітету та ведучим усіх фестивалів є відомий музичний критик Петро Полтарев.

Контакти:
Товариство музичної культури ромів Закарпаття “Лаутарі”
(03122) 3 71 27
vilipap@mail.ru

***

Місія Міжнародного фонду “Відродження” – фінансово й організаційно сприяти становленню відкритого, демократичного суспільства в Україні шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: