2022 рік роботи Фонду у цифрах

Олександра Оберенко

Попри всі труднощі, 2022 рік став найнасиченішим, але й найрезультативнішим за всю історію роботи Фонду.

Пропонуємо цифри, які пояснюють, наскільки змінилася наша робота за минулий рік.

Загальний бюджет грантових та операційних проєктів склав 18 755 286 доларів США. Це найвищий показник за всю історію Фонду. Це на 102% більше, ніж у попередньому, 2021 році.

Загалом Фонд підтримав 811 проєктів. Більшість із них – 515 – це гранти громадським організаціям. Решта проєктів реалізовувалися шляхом прямих закупівель – організації чи установи (наприклад, шелтери, лікарні, школи тощо) подавали перелік того, що їм необхідно закупити для реалізації своїх проєктів, а Фонд закуповував і передав їм це обладнання, товари чи інші потрібні речі.

Таким чином за 2022 рік підтримку від Фонду отримала 581 організація чи установа.

У 2022 році також зросла кількість організацій, які вперше отримали грант від Фонду – 296. Це означає, що за всю 32-річну історію роботи Фонду ці організації жодного разу не ставали нашими грантоотримувачами. Це ще один доказ того, що російська повномасштабна агресія не зупинила, а лише активізувала українське громадянське суспільство та стала каталізатором появи нових ініціатив, які зараз працюють на перемогу та допомогу іншим.

А кількість підтриманих ініціатив цього року стала найбільшою з 2002 року.

Бюджет програмної діяльності у 2022 році став найбільшим за всю історію існування Фонду.

Більшість коштів пішла на гуманітарні потреби через програму «Гуманітарна солідарність» (допомога в облаштуванні шелтерів, допомога вимушеним переселенцям, придбання ліків, підготовка до зими тощо) та різні екстрені ініціативи, пов’язані з війною (допомога захисникам і волонтерам, евакуація мирних жителів з міст поблизу лінії фронту та бойових дій тощо).

Найменша дотація у 2022 році становила лише 50 тисяч гривень, а найбільша – 7 мільйонів.

У 2023 році Фонд працюватиме зі зміненою структурою, новими програмами та пріоритетами. Детальніше ці зміни ми описали ось тут.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: